Βράζουμε 500 γρ. κολοκυθάκια, ώστε να μαλακώσουν αρκετά.
Σε καυτό νερό, ζεματίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα 1 χούφτα σπανάκι,το σουρώνουμε και κρυώνουμε αμέσως σε κρύο νερό.
Χτυπάμε στο μπλέντερ:
-το σπανάκι, τα κολοκυθάκια,
-1 σκελίδα σκόρδο,
-ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο,
-1 φλιτζανάκι του καφέ έ.π.
-ελαιόλαδο και-20-30 φύλλα βασιλικού.
Τρίβουμε 2-3 ώριμες ντομάτες και τις μαγειρεύουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι με αλατοπίπερο για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Βράζουμε 500 γρ. σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες
της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.
Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την ντομάτα.
Απλώνουμε σε ζεστά πιάτα χλιαρό τον πράσινο πουρέ,
σε μία στρώση και μοιράζουμε τα μακαρόνια από πάνω,
αφήνοντας να φαίνεται περιμετρικά ο πράσινος πουρές.
*Σερβίρουμε με 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο, τριμμένο
*τα υλικά είναι περίπου...για 4-6 παιδιά...
Χτυπάμε στο μπλέντερ:
-το σπανάκι, τα κολοκυθάκια,
-1 σκελίδα σκόρδο,
-ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο,
-1 φλιτζανάκι του καφέ έ.π.
-ελαιόλαδο και-20-30 φύλλα βασιλικού.
Τρίβουμε 2-3 ώριμες ντομάτες και τις μαγειρεύουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι με αλατοπίπερο για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Βράζουμε 500 γρ. σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες
της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.
Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την ντομάτα.
Απλώνουμε σε ζεστά πιάτα χλιαρό τον πράσινο πουρέ,
σε μία στρώση και μοιράζουμε τα μακαρόνια από πάνω,
αφήνοντας να φαίνεται περιμετρικά ο πράσινος πουρές.
*Σερβίρουμε με 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο, τριμμένο
*τα υλικά είναι περίπου...για 4-6 παιδιά...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου