Σελίδες

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Σορμπέ λαδολέμονο με αγουρέλαιο και φύλλα φρέσκιας ρίγανης

Σορμπέ λαδολέμονο με αγουρέλαιο και φύλλα φρέσκιας ρίγανης

Φτιάχνω ένα σιρόπι βράζοντας για 10 λεπτά 
-250 ml νερό με 250 γρ. ζάχαρη στους 107°C 

(χρειάζομαι θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). 
Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει και προσθέτω 
- 250 ml χυμό λεμονιού, 
- ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 
- και τέλος 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
Το δουλεύω στην παγωτομηχανή*. 
Προτού πήξει εντελώς, προσθέτω 2 ασπράδια αβγών, χτυπημένα σε μαρέγκα. 

Σερβίρω αμέσως περιχύνοντας με λίγο αγουρέλαιο και μερικά φύλλα 

φρέσκιας ρίγανης που δίνουν μια ιδιαίτερη νότα (υλικά για 4 άτομα). 

*Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, είναι εύκολο να το φτιάξετε αν έχετε ένα καλό μπλέντερ: 

ρίξτε το μείγμα του λεμονιού με τη ζάχαρη σε παγοθήκες και βάλτε τες στην κατάψυξη. 
Οταν παγώσει πολύ καλά, βάλτε τα λεμονοπαγάκια στο μπλέντερ και χτυπήστε δυνατά 
μέχρι να σχηματιστεί το παγωτό. 
*Σε αυτή την εκδοχή της συνταγής δεν χρειάζονται ασπράδια. 

Το αγουρέλαιο παράγεται από άγουρους, πράσινους καρπούς ελιάς 
και έχει πλούσια, φρουτώδη και χαρακτηριστικά πικρή 
και πικάντικη γεύση.

Μπαξεβάνης Γιάννης
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου