υλικά :
- 1 κιλό γαρίδες
- 4 μαραθόριζες
- 2-3 πορτοκάλια
- 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 σφηνάκι ούζο
* αλατοπίπερο
εκτέλεση :
και στη συνέχεια στύψτε τα ώστε να βγει 1½ κούπα χυμός.
Βάλτε σ’ ένα κατσαρολάκι τον χυμό να βράσει και να μείνει ο μισός.
Καθαρίστε τις γαρίδες καλά
- αφαιρώντας το κέλυφος* και το μαύρο λεπτό τους έντερο -
και σοτάρετέ τες με το λάδι και το βούτυρο.
Αλατοπιπερώστε και βγάλτε τες απ’ το τηγάνι.
Στο βούτυρο που απόμεινε μες στο τηγάνι ρίξτε τον βρασμένο χυμό
του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Σβήστε το με ούζο και φλαμπάρετέ το.
Αφήστε το να βράσει 1-2 λεπτά.
- αφαιρώντας το κέλυφος* και το μαύρο λεπτό τους έντερο -
και σοτάρετέ τες με το λάδι και το βούτυρο.
Αλατοπιπερώστε και βγάλτε τες απ’ το τηγάνι.
Στο βούτυρο που απόμεινε μες στο τηγάνι ρίξτε τον βρασμένο χυμό
του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Σβήστε το με ούζο και φλαμπάρετέ το.
Αφήστε το να βράσει 1-2 λεπτά.
Στο μεταξύ κόψτε σε φέτες τις μαραθόριζες
- πρώτα στα δυο και μετά το κάθε κομμάτι λοξά - και σοτάρετε με λίγο λάδι.
Προσθέστε το αλατοπίπερο κι αφήστε να μαλακώσουν ελαφρώς,
χωρίς να λιώσουν.
- πρώτα στα δυο και μετά το κάθε κομμάτι λοξά - και σοτάρετε με λίγο λάδι.
Προσθέστε το αλατοπίπερο κι αφήστε να μαλακώσουν ελαφρώς,
χωρίς να λιώσουν.
Σερβίρισμα
Στρώστε τις μαραθόριζες στην πιατέλα και βάλτε πάνω τους τις γαρίδες.
Περιχύστε με τη σάλτσα του πορτοκαλιού και διακοσμίστε με φέτες
απ’ το πορτοκάλι.
Περιχύστε με τη σάλτσα του πορτοκαλιού και διακοσμίστε με φέτες
απ’ το πορτοκάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου