υλικά :
- 2 πακετάκια ξερή μαγιά
- 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
- 2 φλιτζάνια σπορέλαιο
- 1/3 του φλιτζανιού κονιάκ
- 2 συσκευασίες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 φακελάκια βανίλια
- 100 γρ. κακάο
*Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια νερό
- 3,5 ποτήρια ζάχαρη
εκτέλεση :
- Διαλύετε σε μία λεκάνη τη μαγιά με το χλιαρό νερό.
Στη συνέχεια προσθέτετε το σπορέλαιο, το κονιάκ, τη μία συσκευασία αλεύρι
και τις βανίλιες.
Χωρίζετε την αραιή αυτή ζύμη στα δύο.
Στο ένα μέρος του μείγματος προσθέτετε τη δεύτερη σακούλα αλεύρι
και στο άλλο ρίχνετε τα 100 γρ. κακάο.
Ζυμώνετε τις δύο ζύμες χωριστά.
- Ανοίγετε από την άσπρη ζύμη ένα μακρόστενο φύλλο πάχους 1 εκ.
- Ανοίγετε από την άσπρη ζύμη ένα μακρόστενο φύλλο πάχους 1 εκ.
και πλάτους 10 εκ.
Πλάθετε τη μαύρη ζύμη σε κουλούρα διαμέτρου 4 περίπου εκ.
και την τοποθετείτε στο ανοιγμένο άσπρο φύλλο.
Τυλίγετε τη μαύρη κουλούρα μέσα στο άσπρο φύλλο και το κολλάτε
καλά για να μην ανοίξει.
Γίνεται ένα χοντρό μπαστούνι.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε αυτό το μπαστούνι σε φέτες και τις τοποθετείτε
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε αυτό το μπαστούνι σε φέτες και τις τοποθετείτε
σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνετε τα ροξάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 20' περίπου
στους 180° -200° C.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας για 5' τη ζάχαρη με το νερό
- Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας για 5' τη ζάχαρη με το νερό
και όταν τα ροξάκια κρυώσουν τα περιχύνετε με το σιρόπι.
Τα αφήνετε για αρκετές ώρες να τραβήξουν το σιρόπι και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου