Σελίδες

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

To κοκκινιστό του χορτοφάγου

Oyster mushroom

Υλικά 
*για 3 μερίδες:

- 500 γρ. πλευρώτους
- 10 γρ. πορτσίνι

- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 250 γρ. χυμός ντομάτας
- 400 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα (κονσέρβα)
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης+1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι κ πιπέρι
*μπασμάτι ή πουρές
Εκτέλεση:

- Μουλιάζω για 2 ώρες τα *πορτσίνι στο κρασί. 
Μετά τα ψιλοκόβω, αλλά δεν πετώ το κρασί. 
Σοτάρω για 2 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. 
Μετά προσθέτω τα πλευρώτους κ τα πορτσίνι για 5 λεπτά. 
Σβήνω με το κρασί. 
Όταν εξατμιστεί, προσθέτω τον χυμό ντομάτας κ την ψιλοκομμένη ντομάτα. 
Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τα δαφνόφυλλα κ την κανέλλα. 
Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρω από τη φωτιά. 
Συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ, αν προτιμάτε.

Καλογεράκι (πορτσίνι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου