Υλικά
*για 3 μερίδες:
- 500 γρ. πλευρώτους
- 10 γρ. πορτσίνι
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 250 γρ. χυμός ντομάτας
- 400 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα (κονσέρβα)
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης+1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι κ πιπέρι
*μπασμάτι ή πουρές
*για 3 μερίδες:
- 500 γρ. πλευρώτους
- 10 γρ. πορτσίνι
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 250 γρ. χυμός ντομάτας
- 400 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα (κονσέρβα)
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης+1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι κ πιπέρι
*μπασμάτι ή πουρές
Εκτέλεση:
- Μουλιάζω για 2 ώρες τα *πορτσίνι στο κρασί.
Μετά τα ψιλοκόβω, αλλά δεν πετώ το κρασί.
Σοτάρω για 2 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Μετά προσθέτω τα πλευρώτους κ τα πορτσίνι για 5 λεπτά.
Σβήνω με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί, προσθέτω τον χυμό ντομάτας κ την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τα δαφνόφυλλα κ την κανέλλα.
Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρω από τη φωτιά.
Συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ, αν προτιμάτε.
- Μουλιάζω για 2 ώρες τα *πορτσίνι στο κρασί.
Μετά τα ψιλοκόβω, αλλά δεν πετώ το κρασί.
Σοτάρω για 2 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Μετά προσθέτω τα πλευρώτους κ τα πορτσίνι για 5 λεπτά.
Σβήνω με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί, προσθέτω τον χυμό ντομάτας κ την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τα δαφνόφυλλα κ την κανέλλα.
Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρω από τη φωτιά.
Συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ, αν προτιμάτε.
Καλογεράκι (πορτσίνι)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου