υλικά :
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 100 γρ. πλιγούρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων και 1 πιπεριά κέρατο
- 1 φλιτζάνι καρότα τριμμένα
- 4 κ.σ. ξανθές σταφίδες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/5 κ.γ. κρεμμύδι ή σκόρδο σε σκόνη
- 1/5 κ.γ. κανέλα
- 1/5 φλιτζάνι έτοιμος βρασμένος ζωμός βοδινού (1 κύβος και 200 γρ. νερό)
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 15 αμύγδαλα ανάλατα ελαφρώς κοπανισμένα
- Αλάτι
...πως θα το φτιάξεις...
- *Πριν μαγειρέψεις το πλιγούρι διάβασε τις οδηγίες του πακέτου.
- - Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι - ή μεγάλη κατσαρόλα - ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- - Στη συνέχεια πρόσθεσε τον κιμά, τις πιπεριές, τα καρότα, τις σταφίδες, το κύμινο, τη σκόνη κρεμμυδιού και αλάτι και ανακάτεψε καλά σπάζοντας τον κιμά σε μικρά κομματάκια, για περίπου 7-8 λεπτά.
- - Πάρε τώρα ένα μπολάκι και χτύπα μέσα το αλεύρι μαζί με τον ζωμό. Όταν βεβαιωθείς ότι το αλεύρι έχει διαλυθεί ρίξε το στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει.
- - Έτοιμο το Μαροκινό πλιγούρι με κιμά και πιπεριές. Γαρνίρεις με τα αμύγδαλα και σερβίρεις μαζί με το πλιγούρι που είχες φτιάξει στην αρχή.
- cookoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου