Σελίδες

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Κέικ με τυριά και πιπεριές Φλωρίνης




ΥΛΙΚΑ:
για μια μακρόστενη φόρμα.

- 250 γρ. μαλακό αλεύρι
- 20 γρ. μπεικιν πόιντερ
- 80 γρ. μυζήθρα μαλάκια θρυμματισμένη
- 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη...

- 80 γρ. κασέρι τριμμένο
- 50 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες - ή όποιο χρώμα πιπεριάς επιθυμείτε -
- 160 γρ. φρέσκο βούτυρο
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- δυο κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι
- 4 αυγά

Εκτέλεση
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ,το βούτυρο με το αλάτι, τη ζάχαρη 

και το κρεμμυδάκι μέχρι να στρατέψει το μίγμα .
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας 

ένα -ένα τα αυγά .
Στη συνέχεια βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε 

σιγά - σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας 

απαλά με μια σπάτουλα .
Προσθέτουμε τη μυζήθρα, τη γραβιέρα, το κασέρι 

και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το ανακάτεμα .

*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια μακρόστενη 

φόρμα του κέικ και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, 

ώστε να φτάνει λίγο πιο πάνω από τη μέση της φόρμας .

Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου