Υλικά
για 4 άτομα
για 4 άτομα
- 150 γρ. ρικότα, θρυμματισμένη
- 1 κεφάλι σκόρδο...
- 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 40 γρ. κουκουνάρι
- 1 ματσάκι φασκόμηλο, τα φυλλαράκια
- 1 πράσο, σε ροδέλες
- 400 γρ. ταλιατέλες
- 100 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
- 1 κεφάλι σκόρδο...
- 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 40 γρ. κουκουνάρι
- 1 ματσάκι φασκόμηλο, τα φυλλαράκια
- 1 πράσο, σε ροδέλες
- 400 γρ. ταλιατέλες
- 100 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
Εκτέλεση
*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
- Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και αραδιάζουμε τις σκελίδες σε ένα ταψί.
Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και πολτοποιούμε τα σκόρδα ανακατεύοντας
με 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
- Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και αραδιάζουμε τις σκελίδες σε ένα ταψί.
Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και πολτοποιούμε τα σκόρδα ανακατεύοντας
με 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για λίγα λεπτά,
μέχρι να πάρει χρώμα.
Το αφήνουμε στην άκρη.
μέχρι να πάρει χρώμα.
Το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και γυρίζουμε
τα φύλλα του φασκόμηλου για 30 δευτερόλεπτα.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ρίχνουμε το πράσο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
τα φύλλα του φασκόμηλου για 30 δευτερόλεπτα.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ρίχνουμε το πράσο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει
βράζουμε τις ταλιατέλες, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
ώστε να γίνουν al dente.
Στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
βράζουμε τις ταλιατέλες, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
ώστε να γίνουν al dente.
Στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Προσθέτουμε τις ελιές, το κουκουνάρι, τη σάλτσα σκόρδου,
το φασκόμηλο και το πράσο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε με τη ρικότα και σερβίρουμε.
το φασκόμηλο και το πράσο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε με τη ρικότα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου