Σελίδες

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

....γνωστά και λιγότερο γνωστά...



Φέτες από καραμελωμένα κυδώνια ταιριάζουν πολύ ωραία 
με μεγάλη ποικιλία πρωτεϊνών...
 
δηλαδή, το κυδώνι μπορεί να μπει και σε αλμυρές δημιουργίες! 
----
Αν βάλετε ανάμεσα σε φρέσκα φρούτα μία σκελίδα σκόρδο 
θα διατηρηθούν για περισσότερο καιρό φρέσκα.
----
Το ροσμπίφ (roast beef) έχει βρετανική προέλευση αλλά μαγειρεύεται 
πολύ στην Κύπρο και στη Σαντορίνη. 
Ψήνεται στον φούρνο ή στην κατσαρόλα σε κλειστό σκεύος, 
αφού πρώτα έχει "καβουρδιστεί". Σερβίρεται σε φέτες.
----
Η οξύτητα υποδηλώνει την περιεκτικότητα του προϊόντος σε ελαϊκό οξύ 
και αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης ενός ελαιολάδου. 
Στα Εξαιρετικά Παρθένα ελαιόλαδα η οξύτητα δεν ξεπερνά το ο,8%.
Η οξύτητα δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή στη γεύση.
---
Για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους κατά τον βρασμό 
προσθέστε τους μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο! 
----
Το μυστικό για τραγανές και νόστιμες τηγανιτές πατάτες είναι 
το διπλό τηγάνισμα. 
Αρχικά, το τηγάνισμα πρέπει να γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία 
και μετά σε υψηλή ώστε οι πατάτες να γίνονται αφράτες εσωτερικά 
και τραγανές εξωτερικά.
----
Η χωριάτικη σερβίρεταικαι με... με αβοκάντο,μελιτζάνες,
πιπεριές Φλωρίνης και ρόκα 
*και το κοτόπουλο με πληγούρι!
----
Μαστέλο, φορμαέλα, ταλαγάνι, χαλούμι. 
4 τυριά που σερβίρονται ιδανικά ψητά και ταιριάζουν απόλυτα 
με τις καλοκαιρινές σαλάτες.
----
Για βρύσες που λάμπουν σαν καινούργιες! 
Τις τρίβετε με μία λεμονόκουπα, τις ξεπλένετε με κρύο νερό 
και τις σκουπίζετε με ένα στεγνό πανί.
----
H κανέλα είναι ο αρωματικός φλοιός ενός ιθαγενούς δέντρου 
στη Σρι Λάνκα και τη Νότια Ινδία, όπου παράγεται κανέλα 
ανώτατης ποιότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου