Υλικά
- 1 κιλό λευκά μανιτάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
- αλάτι-πιπέρι
- ξυλάκια για σουβλάκια
- 2 κ.τ.σ ξύδι βαλσάμικο (όχι κρέμα)
- 1 κ.τ.σ soy sauce
Εκτέλεση
*Φτιάξτε τη μαρινάδα σας.
*Ψιλοκόψτε το σκόρδο, και βάλτε το σε ένα μπολ.
*Ρίξτε μέσα το ξύδι βαλσάμικο, τη soy sauce, το θυμάρι, το πιπέρι.
*Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση και βάλτε τα μέσα στη μαρινάδα που ετοιμάσατε.
*Ανακατέψτε τα και αφήστε τα για περίπου μισή ώρα.
- Έπειτα, πάρτε τα ξυλάκια και περάστε τα μανιτάρια σας.
- Ψήστε τα ή στο γκριλ του φούρνου ή στην ψηστιέρα σας ή στη σχάρα
(σε κάρβουνα όσοι μπορούν).
- Ψήστε τα για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
*Προαιρετικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό όταν
τα βγάλετε από τη φωτιά.
- 1 κιλό λευκά μανιτάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
- αλάτι-πιπέρι
- ξυλάκια για σουβλάκια
- 2 κ.τ.σ ξύδι βαλσάμικο (όχι κρέμα)
- 1 κ.τ.σ soy sauce
Εκτέλεση
*Φτιάξτε τη μαρινάδα σας.
*Ψιλοκόψτε το σκόρδο, και βάλτε το σε ένα μπολ.
*Ρίξτε μέσα το ξύδι βαλσάμικο, τη soy sauce, το θυμάρι, το πιπέρι.
*Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση και βάλτε τα μέσα στη μαρινάδα που ετοιμάσατε.
*Ανακατέψτε τα και αφήστε τα για περίπου μισή ώρα.
- Έπειτα, πάρτε τα ξυλάκια και περάστε τα μανιτάρια σας.
- Ψήστε τα ή στο γκριλ του φούρνου ή στην ψηστιέρα σας ή στη σχάρα
(σε κάρβουνα όσοι μπορούν).
- Ψήστε τα για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
*Προαιρετικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό όταν
τα βγάλετε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου