Σελίδες

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

...σαλάτα με ρεβίθια και ντρέσινγκ πορτοκαλιού και μουστάρδας

[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη]
Υλικά
(για 2 άτομα)
- 200 γρ ρεβίθια,
- 2 δαφνόφυλλα,
- 1/4 νεροκρέμμυδο Ζακύνθου ή 1 μικρό λευκό κρεμμύδι,

- 1 κ.τ.σ. κάππαρη,
- 6 μικρά αγγουράκια τουρσί,
- 1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα πικάντικη,
- 1/2 πορτοκάλι, χυμός
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,
- αλάτι
Προετοιμασία
*Βάλτε τα ρεβίθια να μουσκέψουν αποβραδίς.
Το επόμενο πρωί βάλτε τα να βράσουν μαζί με τα δαφνόφυλλα 
μέχρι να μαλακώσουν.
*Αλάτι θα προσθέσετε στο τέλος, γιατί αν βάλετε από την αρχή, 
σφίγγουν και έπειτα πρέπει να βράσουν περισσότερη ώρα για να μαλακώσουν 
(20 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας, στην υψηλή πίεση, 45 λεπτά σε κανονική χύτρα).
*Στραγγίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
*Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες.
- Προτιμώ το νεροκρέμμυδο της Ζάκυνθου, που είναι γλυκό
και με απαλή γεύση.
Αν θέλετε να μετριάσετε το κάψιμο από το κρεμμύδι, αφού το κόψετε, 
αφήστε το να μουλιάσει μισή ωρίτσα μέσα σε ένα μπολάκι με νερό.
*Κόψτε τα αγγουράκια τουρσί σε κυβάκια.
*Βάλτε τα ρεβίθια σε ένα μπολ σερβιρίσματος. 
Σκορπίστε από επάνω τα κρεμμύδια, τα αγγουράκια και την κάπαρη.
*Χτυπήστε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, τον χυμό του πορτοκαλιού, 
ελάχιστο πιπέρι και 1 γερή πρέζα αλάτι.
*Περιχύστε την σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.
*συνταγή της Μαρίνας Μαυρομάτη
*H Μαρίνα Μαυρομάτη διατηρεί το ελληνοϊταλικό blog  Il laboratorio di Marina 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου