Σελίδες

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Σολομός με σπανάκι σε σφολιάτα...απίθανος πακεταρισμένος σολομός σε σφολιάτα, για επίσημο ή καθημερινό τραπέζι.


recipe image


από : mageirikesdiadromes.gr
  •   2 πακέτα σφολιάτας
  •     600 γρ σολομό
  •     200 γρ σπανάκι, μπορει να ειναι και καταψυγμενο
  •     400 γρ τυρί φέτα, τριμμενο η γκοργκοτζολα
  •     1 σκελίδα σκόρδο
  •     λιγο ανηθο
  •     λιγο μαιδανο
  •     λιγα μανιταρια φρεσκα αν θελουμε
  •     1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  •     λιγο ελαιολαδο
  •     Αλατοπίπερο
  •     για το αλοιμα
  •     1 αυγό
Οδηγίες
  1. Ξεπαγώστε το σπανάκι, αν ειναι κατεψυγμενο.   Σε μια κατσαρόλα βαζουμε το λαδι να ζεσταθει και ριχνουμε το σκορδο, ριχνουμε τα μανιταρια και το σπανακι , ανηθο, μαιδανο και αφηνουμε λιγο να τσιγαριστουν.  Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αφήστε να κρυώσει.
  2.  Ανοιγουμε την μια σφολιατα σε ενα φυλλο ορθογώνιο,  βαζουμε επανω το τυρί φέτα,    βαζουμε επανω το σπανάκι σχεδον στην μεση , στη συνέχεια, τοποθετήστε επανω το σολομό, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ανοιγουμε και το αλλο φυλλο σφολιατας και σκεπαζουμε με το φυλλο σφολιατας,  βρεχουμε με λιγο νερο τις ακρες για να κολλησουν τα δυο φυλλα καλα, διπλωνουμε και κανουμε να γινη σαν πακετο, κυταμε έτσι ώστε να είναι τελείως κλειστό,  απο ολες τις μεριες για να μην βγουν τα υγρα.
  4.  Βουτυρωνουμε ενα πυρεξ βαζουμε μεσα το πακετο μας το αλείφουμε πολυ καλα με το χτυπημένο αυγό.
  5.  Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 180 ° C    και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορουμε να κανουμε και μικρα πακετακια,    ανοιγουμε την σφολιατα σε ενα φυλλο ορθογώνια,    κοβουμε σε 4 κομματια (περίπου 10 cm x 15 cm).    Βαζουμε επανω Το τυρί φέτα περίπου 1 κουταλιά της σούπας,    βαζουμε επανω το σπανάκι (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού ). και το σολομο,  αλατι,  πιπερι.
  • Το φαγητο αυτό  μπορειτε να το κανετε με ολα τα φιλετα ψαριου , αλλα με το σολομο ειναι πιο νοστιμο.
  •  Σερβιρουμε με σαλατα χωριατικη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου