Σελίδες

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πηλιορείτικο σπεντζοφάι






Υλικά για 4-6 άτομα:

- 400γρ. χωριάτικα λουκάνικα
- 1 κιλό πράσινες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- 400γρ. συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
 


 ------------------------------->

Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε χοντρές λωρίδες. 
Τις σοτάρετε σε βαθύ τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. 
Τις βγάζετε από το τηγάνι σ’ ένα πιάτο.
   
Κόβετε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια (3εκ.) και τα τηγανίζετε στο ίδιο λάδι των πιπεριών. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε με τις πιπεριές. 

Χύνετε το λάδι από το τηγάνι και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
   
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. 

Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. 
Τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
   
Προσθέτετε τα λουκάνικα και τις πιπεριές και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά 

για 10 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να πήξει η σάλτσα.
   
Σερβίρετε το σπεντζοφάι σε πιάτα ή πιατέλα, 

συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.



*από την Γεωργία Κοφινά
*Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
*Food Styling: Elena Jeffrey

                                                                *ΠΗΓΗ :  protothema.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου