- 700γρ. κιμάς κοτόπουλου,
- 2 κ.σ. λάδι,
- 2 καρότα χοντροτριμμένα,
- 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο,
- 1-2 κρεμμύδια τριμμένα,
- 3 σκ. σκόρδο τριμμένες,
- 1 κ.γλ. δενδρολίβανο,
- αλατοπίπερο,
- 400 γρ. ντοματάκια,
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη,
- 150 ml.κρασί κόκκινο.
- 600 ml.γάλα φρέσκο,
- 1 1/2 κ.σ. κόρν φλάουρ,
- 200 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο,
- αλατοπίπερο,ρίγανη.
Οδηγίες
- Σοτάρουμε στο λάδι το(α) κρεμμύδι(α),σκόρδο,καρότα να μαραθούν.Προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε ρίχνουμε και το σέλινο με την πιπεριά,αφήνουμε 3' και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού εξατμιστεί , προσθέτομε το δενδρολίβανο,τα ντοματάκια,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε 15' περίπου.
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200β. Ετοιμάζουμε τη κρέμα βάζοντας το γάλα με το κόρν φλάουρ σε κατσαρόλα ,σε μέτρια φωτιά,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα αφήνουμε να βράσει και να δέσει!!!
- Αποσύρομε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί,ανακατεύοντας καλά!
- Σε καλά λαδωμένο ταψί στρώνουμε μια σειρά λαζάνια απάνω ρίχνουμε τον μισό κιμά,βάζουμε άλλη μια στρώση λαζάνια τον υπόλοιπο κιμά και τελειώνουμε με λαζάνια!!
- Απλώνουμε την κρέμα τυριού,πασπαλίζουμε με ρεγκάτο την επιφάνεια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα λαζάνια!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου