ΖΥΜΗ
2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1/2 κουτ.του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ.του γλυκού ζάχαρη
40 γραμ.κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι μαγιά Γιώτης
ΣΑΛΤΣΑ
1/2 από το κουτάκι σάλτσα πουμαρό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό βασιλικό
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
ΥΛΙΚΆ ΠΙΤΣΑΣ
12 φέτες γαλοπούλα βραστή ,η,ζαμπόν
400 γραμ. τυρί τριμμένο γκούντα
1 πιπεριά κομμένη σε κυκλάκια
7 φέτες μπέικον κομμένες μακρόστενα κομμάτια
1 φλυτζάνι του τσαγιού μανιτάρια πλυμμένα και στραγγισμένα καλά
ΖΥΜΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι ,προσθέτουμε το λάδι,την ζάχαρη,το αλάτι ,σε ένα ποτήρι του νερού χλιαρό [προσοχή όχι καυτό] βάζουμε την μαγιά να διαλυθεί ανακατεύοντας καλά ,προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ξαναανακατεύουμε.
Αρχίζουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας το υλικό του νερού ,μέχρι να γίνει μία ζύμη ελαστική .Αν χρειαστει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα θα το καταλάβουμε στο ζύμωμα.Την κάνουμε την ζύμη μας μία μπαλίτσα και την αφήνουμε σκεπασμένη ώσπου να ετοιμάσουμε την σάλτσα.
ΣΑΛΤΣΑ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά
ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 5 με 10 λεπτά.
ΤΕΛΙΚΗ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί σαν της φωτογραφίας το πασπαλίζουμε
όλο με λίγο αλεύρι να πάει παντου .
Βάζουμε στην μέση την μπάλα ζύμης και με το χέρι ,αλλά ακόμα πιό εύκολα με
τον ειδικό πλάστη ροδέλα ανοίγουμε την ζύμη να καλύψει ολόκληρο το ταψί μας .
Με τα δάχτυλα κάνουμε λακουβίτσες ελαφρές και μέ ένα κουτάλι πασπαλίζουμε
ολόκληρη την επιφάνεια με την σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Τώρα εγώ βάζω κατ΄'ευθείαν από πάνω το τριμμένο γκούντα γιατί λιώνει
και πάει μέσα στην ζύμη κι είναι πιό νόστιμη ,
μετά απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν ,το μπέικον,την πιπεριά,τα μανιτάρια ,
αν έχει περισσέψει καθόλου τυρί πασπαλίστετο από πάνω .
Εχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε
περίπου για 20 με 30 λεπτά ,με το μάτι καταλαβαίνουμε όταν είναι έτοιμη ,
καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!
πηγή : magiriki-sintages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου