Υλικά
-200 γρ. μαύρες φακές «μπελούγκα» Φενεού
-1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
-1 φύλλο δάφνης
-1/2 κουτ. γλυκού σπόροι αγριοκύμινου (caraway),ελαφρώς
κοπανισμένοι (έχουν γεύση λεμονάτη με αποχρώσεις θυμαριού
και γλυκάνισου και τους βρίσκουμε στα μπαχαράδικα),
-προαιρετικά 80 ml ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
-2 μικρές ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
-το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
ψιλοκομμένα
-τα φύλλα από 1/4 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
-2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
-1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
-20 ml ξίδι βαλσαμικό
-80 γρ. ελιές, κατά προτίμηση θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι,
ψιλοκομμένες
-160 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
-Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές, το κρεμμύδι,
τη δάφνη,τους σπόρους και 800 ml νερό και βράζουμε σε
μέτρια φωτιά,για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
αλλά να μη λιώσουν.
-Στραγγίζουμε, αφαιρούμε τη δάφνη και αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
-Ρίχνουμε αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
-Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα,ανακατεύουμε
απαλά και σερβίρουμε
*Στο ποτήρι μας ένα ροζέ από Merlot.
http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%C
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου