Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αρχαιοελληνική Σαλάτα με Πλιγούρι Φέτα και Ντέσινγκ Ροδιού



       

      Συστατικά

  • 1 φλιτζ. πλιγούρι
  • 1 ρόδι ώριμο
  • 1 κ. σούπας καρύδια
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/8 ματσάκι άνηθο
  • 70γρ. τυρί φέτα

  • για το ντρέσινγκ:
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κ. σούπας χυμό ροδιού
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο

- Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, με 2 φλιτζάνια νερό, 
να μουλιάσει για 3 ώρες τουλάχιστον και αφαιρούμε 
τυχόν επιπλέοντα αντικείμενα (πετραδάκια κ.α.). 
Στραγγίζουμε καλά.

- Κόβουμε το ρόδι στη μέση και με ένα κουτάλι 

αφαιρούμε τους σπόρους από το ένα μισό 
ενώ παίρνουμε το χυμό από το άλλο μισό.

- Καθαρίζουμε, πλένουμε το κρεμμύδι, 

τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε. 
Σε ένα γουδί σπάμε τα καρύδια.

- Προσθέτουμε στο πλιγούρι τους σπόρους από το ρόδι, 

τα καρύδια, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τη φέτα θρυμματισμένη 
και ανακατεύουμε. 
- Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.

- Ταυτόχρονα φτιάχνουμε το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά του 
σε ένα μπολ και ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.

- Προσθέτουμε στο πλιγούρι το ντρέσινκ και ανακατεύουμε. 

- Ξαναδοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.

- Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο και πασπαλίζουμε με καρύδια 

και ρόδια για ωραία παρουσίαση.

www.clickatlife.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου