Συστατικά
- 1 φλιτζ. πλιγούρι
- 1 ρόδι ώριμο
- 1 κ. σούπας καρύδια
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/8 ματσάκι άνηθο
- 70γρ. τυρί φέτα
- για το ντρέσινγκ:
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας πετιμέζι
- 2 κ. σούπας χυμό ροδιού
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, με 2 φλιτζάνια νερό,
να μουλιάσει για 3 ώρες τουλάχιστον και αφαιρούμε
τυχόν επιπλέοντα αντικείμενα (πετραδάκια κ.α.).
Στραγγίζουμε καλά.
- Κόβουμε το ρόδι στη μέση και με ένα κουτάλι
αφαιρούμε τους σπόρους από το ένα μισό
ενώ παίρνουμε το χυμό από το άλλο μισό.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε το κρεμμύδι,
τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα γουδί σπάμε τα καρύδια.
- Προσθέτουμε στο πλιγούρι τους σπόρους από το ρόδι,
τα καρύδια, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τη φέτα θρυμματισμένη
και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.
- Ταυτόχρονα φτιάχνουμε το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά του
σε ένα μπολ και ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε στο πλιγούρι το ντρέσινκ και ανακατεύουμε.
- Ξαναδοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
- Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο και πασπαλίζουμε με καρύδια
και ρόδια για ωραία παρουσίαση.
www.clickatlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου