- 1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι.
- 1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη,1 πορτοκαλί, κομμένες καρεδάκια.
- 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους.
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
- Ζωμό από κοτόπουλο, η κρέας η αν δεν έχουμε,1 κύβο σπιτικό κότας.
- Λίγο μαϊντανό.
- Αλάτι .
- Πιπέρι.
- 3 κουταλιές λάδι.
- Λίγο καλαμπόκι(προαιρετικά)
Οδηγίες
- Στο λάδι,σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι,τις πιπεριές, τα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια ,και τέλος το ρύζι.
- Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,και λίγο-λίγο τον καυτό ζωμό του κοτόπουλου,η το βραστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο. Ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, και το καλαμπόκι.
- Αφήνουμε να βράσει το ρύζι, χωρίς να ανακατεύουμε συχνά. Όταν χρειάζεται προσθέτουμε ζωμό , πάντα καυτό ,και λίγο-λίγο για να το απορροφάει και να μας γίνει το ρύζι σπυρωτό.
- Όταν είναι έτοιμο ,το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 5 λεπτά και μετά το βάζουμε σε μια φόρμα.
- Το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και το γαρνίρουμε όπως θέλουμε.
- Πηγαίνει πολύ ωραία με ψητά και κοκκινιστά κρέατα κατσαρόλας η φούρνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου