Υλικά:
- 600 γραμμ λιγκουίνι βρασμένα αλτέντε
- 500 γραμμ αρνίσιος κιμάς ή (200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά και 200 γρ. χοιρινό κιμά)
- ½ φλ.τσαγ λευκό κρασί
- 400 γραμμ ντομάτες κον κασέ
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερυ
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 3 σ.κ σκόρδο
- 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι χοντροκομμένη ρόκα ή σπανάκι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
Διαδικασία :
- Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά
για 2 λεπτά το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 6 λεπτά.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλερυ, το καρότο και σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε
να σιγοβράσει για 25. τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε
το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δεντρολίβανο, την ρόκα χοντροκομμένη.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
- Σουρώνουμε, τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με τον κιμά.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένο τυρί.
lekkas-giorgos.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου