Σελίδες

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πένες με κρέμα ξινομυζήθρας και ντοματίνια



  
(Για 4 άτομα)
1/2 κιλό πένες
200 γρ. ντοματίνια
400 γρ. ξινομυζήθρα
300 γρ. φρέσκο γάλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 ματσάκι βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι



 
- Βράζετε τις πένες και τις σουρώνετε. 
- Παράλληλα, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, προσέχοντας να μη βράσει. 
- Το μεταφέρετε στο μπλέντερ και το χτυπάτε μαζί με το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι για 2΄ 
  σε δυνατή ταχύτητα για να ετοιμάσετε την κρέμα ξινομυζήθρας. 
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα ντοματίνια (κομμένα στη μέση) και το σκόρδο τριμμένο 
  και στη συνέχεια τα πιέζετε με μια τρυπητή κουτάλα για να βγάλουν τα υγρά τους. 
- Βράζετε για 5΄ και προσθέτετε το βασιλικό χοντροκομμένο και τις πένες. 
- Βγάζετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα ξινομυζήθρας, ανακατεύετε και σερβίρετε.


 www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου