mageirikesdiadromes.gr
- 800 γρ. φιλέτο πέρκας ή μπακαλιάρου σε μικρά κομμάτια
- 2 καρότα σε φέτες
- Μισή κούπα λάδι ή 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 4 κούπες νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.γλ. κάρυ γλυκό
- Μισό μάτσο μαϊντανο ψιλ/νο
- 1 συσκευασία φύλλο κουρού
Οδηγίες
- Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό με το ζωμό και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το ψάρι και το αφήνουμε να βράσει περίπου 15 λεπτά. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.
- Στο ίδιο νερό ρίχνουμε τα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το ζωμό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν , αφού τα λιώσουμε με το πιρούνι.
- Στο λάδι ρίχνουμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν,
- Προσθέτουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για λίγο.
- Ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι μαζί με 2 κούπες ζωμό από αυτόν που χρησιμοποιήσαμε πριν και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρότα, το ψάρι ξεψαχνισμένο και στο τέλος το μαϊντανό. Ανακατεύουμε, διορθώνουμε το αλάτι και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
- Σε λαδωμένο ταψάκι απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού, βάζουμε μέσα το μείγμα του ψαριού και κλείνουμε με το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με αυγό ή με γάλα ανακατεμένο σε λίγο χυμό πορτοκαλιού και ψήνουμε στους 190 για περίπου 30 -40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Μπορείτε τη ζύμη σας να την κόψετε σε σχήμα ψαριού, ως εξής:
- Παίρνουμε το ένα φύλλο κουρού και το κόβουμε σε διάμετρο 30 εκατ. Στρογγυλεύοντας τις γωνιές αφού κόψετε μια λουρίδα από το μήκος.
- Από το κομμάτι που θα περισσέψει, φτιάχνουμε την ουρά του ψαριού. Από τα διάφορα αποκόμματα και σε σχήμα τριγώνου φτιάχνουμε το στόμα του ψαριού.
- Τα διάφορα κομμάτια θα τα κολλήσουμε με λίγο νερό, όπου χρειάζεται.
- Βάζουμε τη γέμιση στο φύλλο, κόβουμε κατά τον ίδιο τρόπο και το πάνω φύλλο.
- Ενώνουμε τα πλαϊνά με το πιρούνι να κάνει σχέδιο.
- Στο πάνω φύλλο βάζουμε λέπια που κόβουμε από το ζυμάρι σε σχήμα τριγωνικό. Με ξυλάκι από σουβλάκι τρυπάμε τη ζύμη μας σε λίγα σημεία και ψήνουμε όπως είπαμε.
*Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να φτιάξετε και δική σας ζύμη, αντί κουρού. Όλα τα άλλα τα ίδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου