Σελίδες

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ψαρόπιτα η εμφανίσιμη....μιά συνταγή ιδιαίτερα νόστιμη, εμφανίσιμη και νηστίσιμη!!


recipe image
 mageirikesdiadromes.gr
  • 800 γρ. φιλέτο πέρκας ή μπακαλιάρου σε μικρά κομμάτια
  • 2 καρότα σε φέτες
  • Μισή κούπα λάδι ή 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.γλ. κάρυ γλυκό
  • Μισό μάτσο μαϊντανο ψιλ/νο
  • 1 συσκευασία φύλλο κουρού
Οδηγίες
  1. Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό με το ζωμό και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το ψάρι και το αφήνουμε να βράσει περίπου 15 λεπτά. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.
  2. Στο ίδιο νερό ρίχνουμε τα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το ζωμό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν , αφού τα λιώσουμε με το πιρούνι.
  3. Στο λάδι ρίχνουμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν,
  4. Προσθέτουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για λίγο.
  5. Ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι μαζί με 2 κούπες ζωμό από αυτόν που χρησιμοποιήσαμε πριν και ανακατεύουμε μέχρι να  πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρότα, το ψάρι ξεψαχνισμένο και στο τέλος το μαϊντανό. Ανακατεύουμε, διορθώνουμε το αλάτι και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  7. Σε λαδωμένο ταψάκι απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού, βάζουμε μέσα το μείγμα του ψαριού και κλείνουμε με το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με αυγό ή με γάλα ανακατεμένο σε λίγο χυμό πορτοκαλιού και ψήνουμε στους 190 για περίπου 30 -40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
                                    


Μπορείτε τη ζύμη σας να την κόψετε σε σχήμα ψαριού, ως εξής:
  1. Παίρνουμε το ένα φύλλο κουρού και το κόβουμε σε διάμετρο 30 εκατ. Στρογγυλεύοντας τις γωνιές αφού κόψετε μια λουρίδα από το μήκος.
  2. Από το κομμάτι που θα περισσέψει, φτιάχνουμε την ουρά του ψαριού. Από τα διάφορα αποκόμματα και σε σχήμα τριγώνου φτιάχνουμε το στόμα του ψαριού.
  3. Τα διάφορα κομμάτια θα τα κολλήσουμε με λίγο νερό, όπου χρειάζεται.
  4. Βάζουμε τη γέμιση στο φύλλο, κόβουμε κατά τον ίδιο τρόπο και το πάνω φύλλο.
  5. Ενώνουμε τα πλαϊνά με το πιρούνι να κάνει σχέδιο.
  6. Στο πάνω φύλλο βάζουμε λέπια που κόβουμε από το ζυμάρι σε σχήμα τριγωνικό. Με ξυλάκι από σουβλάκι τρυπάμε τη ζύμη μας σε λίγα σημεία και ψήνουμε όπως είπαμε.

                                       
*Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να φτιάξετε και δική σας ζύμη, αντί κουρού. 
Όλα τα άλλα τα ίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου