- Μισό κιλό κριθαράκι
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε καρέ
- 6-8 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 πιπεριές χρωματιστές χοντροκομμένες καρέ
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη καρέ
- 1 φλιτζανάκι λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι, Πιπέρι
- ½ κουταλάκι κανέλα σκόνη
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου (ή 3 κούπες νερό + 1 κύβο)
- φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο
- φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κριθαράκι. Μόλις ροδίσει ελαφρά, ρίχνετε 3 κούπες ζεστό νερό ή ζωμό και την κανέλλα. Ανακατεύετε πού και πού αφήνετε να βράσει 5 λεπτά και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια , τις πιπεριές. Τα σοτάρετε κι αυτά αρκετά καλά και προσθέτετε την ντομάτα . Τα αφήνετε λίγο ακόμα να σοταριστούν, ανακατεύοντας.
- Ρίχνετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι . Προσθέτετε και το κριθαράκι μαζί με τα μυρωδικά, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με τυρί ή χωρίς, ζεστό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε τα λαχανικά μας να μην παραψηθούν, αλλά να είναι κάπως τραγανά.
Το λάδι μπορεί να είναι λιγότερο, όσο εσείς θέλετε....
*mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου