Σελίδες

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

μπουρεκάκια κλασσικά


Μπουρεκάκια με τυρί και κιμά










θά χρειαστούμε :

- 1/4 κιμά  μοσχαρίσιο καί διπλοπερασμένο
  από  την μηχανή του κιμά
-1 κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι
 -1 φλ.τσαγιού ντοματάκια  >>
-400 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
-1/4 κουταλάκι του γλυκού  κανέλα
-5 αυγά κομένα  σε αρκετά ψιλά κοματάκια
-μισό φλυτζάνι φρυγανιά
-αλάτι καί πιπέρι

-750 γρφύλλο κρούστας
-βούτυρο για τα φύλλα
------------------------------

-->Σωτάρουμε το κρεμμύδι καί τον κιμά πολύ καλά
     μετά τα ψιλοκομμένα μανιτάρια
     τα ντοματάκια
     νεράκι καί τά αφήνουμε νά μαγειρευτούνγύρω στά 40 λεπτά.

*  λίγο πρίν τό τέλος,ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και την κανέλα.


-->Βράζουμε τα αυγά,τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα
     προσθέτουμε την φρυγανιά  έτσι ώστε τό μείγμα μας 
     νά μήν έχει καθόλου υγρά.



-->Κόβουμε τά φύλλα κρούστας σε φαρδιές λωρίδες
     γεμίζουμε και τυλίγουμε.
     Βάζουμε τα μπουρεκάκια σε ταψί με χαρτί ψησίματος από κάτω
     καί* τα βουτυρώνουμε με τό πινέλο μαγειρικής.

-->Ψήνουμε τά μπουρεκάκια μας περίπου στους 200c 
      μέχρι να χρυσοροδίσουν.



                                                       καλή δύναμη
                                                                 καί καλή επιτυχία 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου