Σας αρέσουν οι σπιτικές πίτες που έφτιαχνε η γιαγιά σας,
αλλά παράλληλα φοβάστε ότι παχαίνουν;
Ο σεφ Γιώργος Λέκκας σας προτείνει μια πίτα από λαχανικά
και τυρί με χαμηλά όμως λιπαρά και μόλις 170 θερμίδες το κομμάτι!
Οι μερίδες που προκύπτουν από τη
συνταγή είναι για 8 άτομα.
Ο χρόνος που πρέπει να διαθέσετε είναι 10′
για την προετοιμασία
και 15′ για το ψήσιμο.
Θα χρειαστείτε:
- 450 γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα
- 400 γρ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 120 γρ. πράσινο τσίλι ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού καλαμπόκι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 8 τορτίγιες καλαμποκιού
- 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού τυρί κίτρινο με χαμηλά λιπαρά τριμμένο
Είστε έτοιμες;
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα φασόλια, τις ντομάτες, το τσίλι,
το
καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, το κύμινο, την ρίγανη και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα πυρέξ αλείψτε με λάδι και στρώστε 4 τορτίγιες ώστε να
καλύψουν τον πυθμένα.
- Ρίξτε μισό από το μείγμα φασόλια και μισό τριμμένο
τυρί.
- Συνεχίστε την ίδια διαδικασία.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200
βαθμούς.
- Ψήστε σε αντιστάσεις για 12-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Συνοδεύετε τέλεια με γιαούρτι σε χαμηλά λιπαρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου