Σελίδες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ώρα για γλυκό...άς το σερβίρουμε και σε πορτοκαλί πιάτο για να είναι ταμάμ...

...ιδού ένα κάροτ κέικ με πορτοκάλι. 
Πορτοκαλί το καρότο. 
Πορτοκαλί το πορτοκάλι....


Κάροτ κέικ με πορτοκάλι
  • 2½ φλιτζάνια αλεύρι
  • 6 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τριμμένα καρότα
  • 1 φλιτζάνι λικέρ πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι



Ξεκινάμε!

  • 1Χτύπα στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη και τα αυγά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψουν.
  • 2Στη συνέχεια πρόσθεσε το ελαιόλαδο
     λίγο-λίγο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το καρότο και το λικέρ πορτοκαλιού, ενώ συνεχίζεις να χτυπάς για λίγα λεπτά ακόμη.
  • 3Ρίξε το μείγμα του κάροτ κέικ με πορτοκάλι μέχρι τη μέση μιας φόρμας αλειμμένης με ελαιόλαδo και αλευρωμένης, ψήσε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά από το κάτω μέρος και 15 λεπτά πάνω-κάτω, ξεφόρμαρε το κάροτ κέικ με πορτοκάλι και σέρβιρέ το κρύο ή ζεστό –μερικοί το προτιμούν έτσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου