Σελίδες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Όσο υπάρχουν βερίκοκα και πριν φύγει το καλοκαίρι…Μαρμελάδα βερίκοκο - η καλοκαιρινή


Μαρμελάδα βερίκοκο - η καλοκαιρινή

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κιλά βερίκοκα χωρίς κουκούτσια
  • 1.000-1.200 γρ. ζάχαρη
  • 3 φακελάκια  Βανιλέτα

Ξεκινάμε!

  • 1Αν θέλεις μπορείς να αφαιρέσεις τη φλούδα από τα βερίκοκα, βουτώντας τα για 30 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό και μετά αμέσως σε κρύο. Με φλούδα ή χωρίς πάντως, ψιλόκοψέ τα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • 2Βάλε βαζάκια και τα καπάκια τους να αποστειρώνονται στο φούρνο (υπολόγισε 8 βάζα των 250 ml) και ασχολήσου με τα ψιλοκομμένα βερίκοκα: βάλ’ τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με τη συνοδεία ζάχαρης και Βανιλέτας, ανακάτεψε καλά και βάλε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • 3Ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, ξάφριζε τακτικά την επιφάνεια και ρίχνε τις κουταλιές στον διαχωριστή λίπους (αν έχεις) –στο τέλος του ξαφρίσματος ξαναρίχνεις το καθαρό σιρόπι στην κατσαρόλα. Σε αυτή τη φάση μπορείς, επίσης, να λιώσεις με το ραβδομπλέντερ τη μαρμελάδα βερίκοκο, αν προτιμάς.
  • 4Όταν δέσει η μαρμελάδα, σβήσε τη φωτιά και βγάλε την κατσαρόλα από την εστία. Χρησιμοποιώντας το χωνί της μαρμελάδας γέμισε τα βαζάκια μέχρι ½ εκ. από το χείλος τους και κλείσ’ τα ερμητικά με τα καπάκια τους. Έτσι, η μαρμελάδα βερίκοκο που έφτιαξες, θα διατηρηθεί για καιρό!http://cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου