Αν δεν καταφέρνεις ποτέ να τελειώσεις το καρπούζι που αγόρασες…Ζελέ καρπούζι
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 6 φύλλα ζελατίνη
- 500 ml χυμό καρπουζιού
- 1 Alsa βανιλέτα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2-3 σφηνάκια λικέρ γρεναδίνης
Ξεκινάμε!
- 1Χώρισε στα δύο το καρπούζι με ένα μαχαίρι, βγάλε την ψίχα σε ένα μπολ και αφαίρεσε τα κουκούτσια, τα οποία μάλλον δεν θα τα χρειαστείς.
- 2Βάλε την ψίχα σε ένα σουρωτήρι, πάτησέ τη με τα χέρια και άφησέ τη να στραγγίξει για καμιά ώρα, αλλά φύλαξε το χυμό, γιατί αυτός θα χρειαστεί.
- 3Μούσκεψε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα πιατάκι με λίγο κρύο νερό και στο μεταξύ βράσε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία το χυμό του καρπουζιού με τη ζάχαρη και τη Βανιλέτα.
- 4Σούρωσε το νερό όπου είχες βάλει τη ζελατίνη, στράγγιξέ τη με τα χέρια και ρίξ’ τη μαζί με τη γρεναδίνη στον πολύ χλιαρό ζωμό καρπουζιού.
- 5Αφού ανακατέψεις το μείγμα καλά και το αφήσεις να κρυώσει, σέρβιρε το ζελέ καρπούζι σε 4 μπολ ή ποτήρια και διατήρησέ το στο ψυγείο.http://cookoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου