Σελίδες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αν δεν καταφέρνεις ποτέ να τελειώσεις το καρπούζι που αγόρασες…Ζελέ καρπούζι


Ζελέ καρπούζι

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 φύλλα ζελατίνη
  • 500 ml χυμό καρπουζιού
  • 1 Alsa βανιλέτα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 σφηνάκια λικέρ γρεναδίνης


Ξεκινάμε!

  • 1Χώρισε στα δύο το καρπούζι με ένα μαχαίρι, βγάλε την ψίχα σε ένα μπολ και αφαίρεσε τα κουκούτσια, τα οποία μάλλον δεν θα τα χρειαστείς.
  • 2Βάλε την ψίχα σε ένα σουρωτήρι, πάτησέ τη με τα χέρια και άφησέ τη να στραγγίξει για καμιά ώρα, αλλά φύλαξε το χυμό, γιατί αυτός θα χρειαστεί.
  • 3Μούσκεψε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα πιατάκι με λίγο κρύο νερό και στο μεταξύ βράσε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία το χυμό του καρπουζιού με τη ζάχαρη και τη Βανιλέτα.
  • 4Σούρωσε το νερό όπου είχες βάλει τη ζελατίνη, στράγγιξέ τη με τα χέρια και ρίξ’ τη μαζί με τη γρεναδίνη στον πολύ χλιαρό ζωμό καρπουζιού.
  • 5Αφού ανακατέψεις το μείγμα καλά και το αφήσεις να κρυώσει, σέρβιρε το ζελέ καρπούζι σε 4 μπολ ή ποτήρια και διατήρησέ το στο ψυγείο.http://cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου