Σελίδες

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στην όψη θυµίζουν τα γαλλικά pain aux raisins, στη γεύση όµως είναι ακόµη καλύτερα. Αντί για καρύδια, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε σταφίδες ή κοµµάτια σοκολάτας -- Ρολάκια µε ανθότυρο, κανέλα και καρύδια


Ρολάκια µε ανθότυρο, κανέλα και καρύδια
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, 
food styling: Αντωνία Κατή


ΥΛΙΚΑ 
για περίπου 20 ρολάκια

1 πακέτο έτοιµη ζύµη για κρουασάν
500 γρ. ανθότυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1 κ.σ. µέλι
50 ml φρέσκο γάλα
150 γρ. καρύδια, χονδροτριµµένα
2 αβγά, χτυπηµένα µε 50 ml γάλα (για την επάλειψη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε όλα τα υλικά, εκτός από τα καρύδια.
Ανοίγουµε το φύλλο της ζύµης, απλώνουµε σε όλη την επιφάνειά του την κρέµα του τυριού και πασπαλίζουµε µε τα καρύδια. Τυλίγουµε κατά µήκος σε ρολό, φτιάχνοντας ένα µπαστούνι σαν κορµό. Το κόβουµε σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκ. Βάζουµε τα ρολάκια σε µια λαµαρίνα στρωµένη µε λαδόκολλα και τα αφήνουµε σκεπασµένα µε βρεγµένη πετσέτα, σε ζεστό µέρος, να φουσκώσουν. Θα χρειαστούν περίπου ½ ώρα, για να διπλασιαστούν σε όγκο.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουµε τα ρολάκια µε το µείγµα του αβγού. Ψήνουµε µέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώµα, για περίπου 20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου