http://cookoo.gr
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- Λίγη τριμμένη ρίγανη ή θυμάρι
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ½ κιλό ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια
- 4 ψιλοκομμένες φέτες μπέικον
- 150 γρ. Βιτάμ
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
- 1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι
- 2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο ή ρύζι Καρολίνα
- 1 τριμμένο μέτριο καρότο
- 2 πιπεριές (1 πράσινη και 1 κόκκινη) κομμένες σε κύβους
- 1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών
- 1½ σπιτικό ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 3½ φλιτζάνια νερό
- Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε!
- 1Ανάμειξε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το καρότο, το μπέικον, τις πιπεριές, το μαϊντανό, τη ρίγανη (ή το θυμάρι) και το ζωμό λαχανικών, και σόταρέ τα με 100 γρ. Βιτάμ
- 2Πρόσθεσε το ρύζι, το υπόλοιπο Bιτάμ, λίγο αλατοπίπερο, ανακάτεψε καλά και άφησε το ρύζι στη φωτιά να σοταριστεί καλά.
- 3Ρίξε σταδιακά το κόκκινο κρασί ανακατεύοντας συνέχεια, πρόσθεσε το ζωμό βοδινού και άφησε το ρύζι στη φωτιά μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι και να πιει τελείως τη σάλτσα του και να στεγνώσει κιόλας.
- 4Πασπάλισε με την παρμεζάνα το ριζότο με κόκκινο κρασί και σέρβιρέ το αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου