- 1 πακέτο φρυγανιές (για ένα μέτριο πυρέξ) και όσες πάρει
- 250 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια
- Αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα ή καρύδια
- Λίγη κανέλα τριμμένη για το τέλος
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλα
- Λίγα γαρύφαλλα
- Φλούδα λεμονιού
- 1 λίτρο γάλα
- 6 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
- 5 κ.σ. κορν φλάου
- 2 βανίλιες
Οδηγίες
1η εκδοχή
- Την κρέμα τη φτιάχνω ως εξής:
- Ζεσταίνω τα ¾ του γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
- Στο υπόλοιπο γάλα διαλύω το κορν φλάου και τη βανίλια.
- Μόλις το γάλα βράσει, προσθέτω το μείγμα κορν φλάου και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
2η εκδοχή
Φτιάχνω μια κρέμα ζαχαροπλαστικής
3η εκδοχή
- Χρησιμοποιώ 1,5 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου γιώτης αυτή που θέλει βράσιμο.
- Φτιάχνω την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει το φακελάκι πάνω.
- Σε κατσαρόλα βράζω για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι.
- Στο μέτριο πυρέξ κάτω βάζω τις φρυγανιές χωρίς να αφήνω κενά.
- Επάνω ρίχνω το ζεστό σιρόπι και αφήνω να απορροφηθεί από τις φρυγανιές.
- Μετά βάζω την κρέμα (όποια από τις 3 εκδοχές θέλετε) και αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Προσθέτω την σαντιγύ και τέλος τα αμύγδαλα ή καρύδια.
- Στο σερβίρισμα προσθέτω και κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
-
Τη ζάχαρη τη ρυθμίζετε ανάλογα με τα γούστα σας.
-
Μπορεί να γίνει και πιο ελαφριά αν βάλουμε γάλα με χαμηλά λιπαρά και φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.
-
Επίσης μπορεί να γίνει και 2 στρώσεις, αλλά εγώ προτιμώ την μονή.ΠΗΓΗ : *mageirikesdiadromes... ευχαριστούμε Ηλιάννα !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου