Σελίδες

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Μανταρινόπιτα...πεντανόστιμη γλυκιά πίτα με άρωμα μανταρίνι!


recipe image

  • 12 φύλλα κρούστας,
  •     ½ φλ. Βιτάμ Culinesse
Κρέμα:
  •     400 γρ. ζαχαρούχο,
  •     400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%,
  •     4 αυγά,
  •     1 φλ. σπορέλαιο,
  •     1 κ.γ. ξύσμα μανταρινιού,
  •     2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ.
    Για το σιρόπι:
  •     1 ½ φλ. ζάχαρη,
  •     ½ φλ. νερό,
  •     1 φλ. χυμό μανταρινιών,
  •     φλούδα από 1 μανταρίνι,
  •     1 αστεροειδή γλυκάνισο.
Οδηγίες
  1. Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το χυμό μανταρινιών με το νερό, τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο (εγώ δεν είχα και δεν έβαλα) και τη φλούδα μανταρινιού για 8 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα - ένα 6 φύλλα κρούστας και αφού τα σουρώσουμε κατά μήκος, στρώνουμε με αυτά τον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού 25 x 35 εκ. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, το ζαχαρούχο, σπορέλαιο, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα μανταρινιών και ανακατεύουμε καλά. Εγώ έκοψα τη φλούδα μανταρινιού από το σιρόπι και δεν έβαλα ξύσμα.
  4. Κάνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ρολό και με ένα ψαλίδι τα κόβουμε σε ροδέλες ρίχνοντάς τα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βγάζουμε το ταψάκι μας από το φούρνο, μοιράζουμε ομοιόμορφα από πάνω το μείγμα των αυγών. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
  6. Αφήνουμε 5 λεπτά, το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε ρίχνοντας το κρύο σιρόπι λίγο - λίγο με ένα κουτάλι της σούπας.
  7. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.
                             


*από : mageirikesdiadromes.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου