- 6 πράσα μόνο το άσπρο κομμένα ροδέλες.
- 1 μεγάλη κούπα γάλα.
- 8 φέτες μπέικον κομμένες καρέ μικρά.
- 2 αυγά.
- 1 κουταλιά γλυκού σκόνη μουστάρδα.
- 1κούπα γραβιέρα τριμμένη.
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος (250 γραμμάρια)
Οδηγίες
- Βάζουμε τα πράσα να βράσουν τα πράσα με το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. τα στραγγίζουμε και κρατάμε το γάλα.
- Σε αντικολητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον ελαφρά.
- Χτυπάμε τα αυγά ,προσθέτουμε την κρέμα την σκόνη μουστάρδας το 1/3 του τυριού και το γάλα.
- Σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα πράσα. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα να πάει παντού. Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε το φαγητό να ψηθεί για30 λεπτά περίπου η μέχρι να ροδίσει
*mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου