Σελίδες

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Αλμυρό κέικ... με πιπεριές ,καρότα και τυρί φέτα!



recipe image
  • 3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες κομματάκια.
  • 3 μέτρια καρότα κομμένα επίσης κομματάκια.
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο.
  • 6 αυγά.
  • 1 κούπα τυρί φέτα κομμένη κύβους.
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 1 κουταλιά βούτυρο για το τηγάνισμα των λαχανικών.
  • Αλάτι ,πιπέρι.
  • Βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα.
Οδηγίες
  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό σε χωριστά κατσαρολάκια τα καρότα και τις πιπεριές.Τα στραγγίζουμε και  μετά ζεσταίνουμε την κουταλιά το βούτυρο και τα τηγανίζουμε να στεγνώσουν από τα υγρά τους.Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Χτυπάμε σε μπόλ το βούτυρο να αφρατέψει,προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα εξακολουθώντας το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τα λαχανικά και το τυρί. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.Ανακατεύουμε και πάλι το μείγμα και το αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
  4.  Ψήνουμεσε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 45-50 λεπτά.Κάνουμε το τέστ με  ξυλάκι από σουβλάκι και αν βγεί στεγνό ,το κέικ μας είναι έτοιμο.
  5. Το   βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες σαν ορεκτικό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Λέμε οτι βράζουμε σε χωριστά σκεύη τις πιπεριές από τα καρότα γιατί οι πιπεριές μαλακώνουν εύκολα ενώ τα καροτάκια μας θέλουν λίγο παραπάνω χρόνο.


mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου