Υλικά
-
Για τη σαλάτα
- 320 γρ. αλμύρα, βρασμένη
- 800 γρ. κολοκύθι, βρασμένο
- 80 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
- 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 γρ. δυόσμο, χοντροκομμένο
- 5 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
- 120 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά καρέ
- αλάτι
-
Για τη βινεγκρέτ λεμόνι
- 360 γρ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 90 γρ. χυμό λεμόνι
- 5 γρ. ζάχαρη
- 45 γρ. νερό
- αλάτι
-
Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
- 25 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλμύρα, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και το λάδι σκόρδο-τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ.
- Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
- Αλέθουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και διατηρούμε στο ψυγείο.
Vinegret Σάλτσα με βάση το λάδι και το ξίδι. Είναι η βασική σάλτσα για σαλάτες, η οποία φτιάχνεται με βάση μια λιπαρή και μια όξινη ουσία, ενώ μπορούν να προστεθούν αρωματικά βότανα, μουστάρδα, μπαχαρικά, εμπλουτίζοντας τη γεύση και δίνοντάς της μια άλλη εκδοχή.
http://slochaitis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου