Σελίδες

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Σαλάτα με κολοκύθι και αλμύρα



recipe2249_almirakolkithi1.IMG_2852

Υλικά

  • Για τη σαλάτα
    • 320 γρ. αλμύρα, βρασμένη
    • 800 γρ. κολοκύθι, βρασμένο
    • 80 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
    • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 2 γρ. δυόσμο, χοντροκομμένο
    • 5 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
    • 120 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά καρέ
    • αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ λεμόνι
    • 360 γρ. ελαιόλαδο
    • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
    • 90 γρ. χυμό λεμόνι
    • 5 γρ. ζάχαρη
    • 45 γρ. νερό
    • αλάτι
  • Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ
    • 100 γρ. ελαιόλαδο
    • 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
    • 25 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα
  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλμύρα, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο.
  2. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και το λάδι σκόρδο-τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας.
Για τη βινεγκρέτ λεμόνι
  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ.
  2. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ
  1. Αλέθουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και διατηρούμε στο ψυγείο.
TIPS
Vinegret   Σάλτσα με βάση το λάδι και το ξίδι. Είναι η βασική σάλτσα για σαλάτες, η οποία φτιάχνεται με βάση μια λιπαρή και μια όξινη ουσία, ενώ μπορούν να προστεθούν αρωματικά βότανα, μουστάρδα, μπαχαρικά, εμπλουτίζοντας τη γεύση και δίνοντάς της μια άλλη εκδοχή.


http://slochaitis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου