Συστατικά :
- 1/2 κιλο κιμα αρνισιο
- 1 αυγο
- 2 κρεμμυδια
- 1 φλυτζ.του τσαγιου ρυζι
- 1 κουτ.της σουπας βουτυρο αγελαδινο
- αλατι, πιπερι, μπουκοβο
- κυμινο
- μαϊντανο
- 2 αυγα για το τηγανισμα
- φρυγανια τριμμενη
- ελαιολαδο για το τηγανι
Οδηγίες :
- Βραζουμε πολυ καλα το ρυζι.
Τσιγαριζουμε το κρεμμυδακι με το βουτυρο και το μισο κιμα.
- Σε μια κουπα βαζουμε το ρυζι (αφου το εχουμε στραγγισει καλα)
τον τσιγαρισμενο κιμα, τον ωμο κιμα και ολα τα αλλα υλικα μας,
ζυμωνουμε και πλαθουμε τους κεφτεδες μας, τους αφηνουμε μιση ωρα στο ψυγειο,
τυλιγουμε στην φρυγανια και μετα στο αυγο.- Τηγανιζουμε σε καυτο λαδι, χαμηλωνοντας στην αρχη την θερμοκρασια μας
και προς το τελος για να παρουν χρωμα την ανεβαζουμε.
- Σερβίρονται πάντα με ντομάτα και ρύζι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου