Σελίδες

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Βελουτέ κουνουπιδιού με...

....*καβουροσαλάτα
Βελουτέ κουνουπιδιού με καβουροσαλάτα

Το πιάτο μπορεί να γίνει και με ένα μείγμα θαλασσινών 
της αρεσκείας σας, τα οποία όμως θα βράσετε ξεχωριστά
Ετοιμάζω ένα βελουτέ κουνουπιδιού, βράζοντας σε κατσαρόλα 
με 3 δάχτυλα νερό 500 γρ. κουνουπίδι χωρίς το κεντρικό κοτσάνι του 
(κατά το μαγείρεμα το γυρίζω στην κατσαρόλα). 
Οταν εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό και έχει μαλακώσει το κουνουπίδι, 
το χτυπάω στο multi με αλατοπίπερο και  3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο. 
Αφήνω στην άκρη.

Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίχνω 

κ.σ. ξίδι,  
2-3 φύλλα δάφνης, 
1 κρεμμύδι και  
2-3 καρότα. 
Πασπαλίζω με πιπέρι και προσθέτω 3-4 μεγάλα καβούρια. 
Τα βράζω όλα μαζί για 10-12 λεπτά. 
Βγάζω τα καβούρια, τα αφήνω να κρυώσουν και τα ξεψαχνίζω. 
Βάζω την ψίχα τους σε ένα μπολ, διορθώνω το αλατοπίπερο 
και προσθέτω λίγο λαδολέμονο.

Σε ένα μπολ κόβω 4-5 μπουκετάκια ωμού κουνουπιδιού και 

αγκινάρες καθαρισμένες, και τα δύο σε λεπτές φέτες, 
περιχύνω με τον χυμό ½  λεμονιού, αλατίζω και ανακατεύω. 

*Μερικές φουντίτσες μαϊντανού και άνηθου 
στο σερβίρισμα θα δώσουν χρώμα στο πιάτο.

tovima.gr/vimagourmet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου