συστατικά :
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 4 αυγά
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγ. φρυγανιά και λίγο ακόμη για το τηγάνι
- 1 φλ. του καφέ γάλα
- 1 κ.σ. πολτός κρεμμυδιού
- αλάτι-πιπέρι
- 1 πρέζα σαφράν
- λάδι για το τηγάνι.
οδηγίες :
- Βράζετε τις πατάτες με τα φλούδια
- Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την μηχανή του πουρέ ζεστές.
- Τις βάζετε σε σκεύος και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών
και τα λοιπά υλικά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά το μείγμα.
- Παίρνετε λίγο-λίγο και το πλάθετε σε στρογγυλά ή κυλινδρικά σχήματα.
- Χτυπάτε ελαφρά το ασπράδι με ελάχιστο νερό και περνάτε πρώτα
την κροκέτα από την φρυγανιά, μετά την βουτάτε στο ασπράδι
και κατόπιν πάλι στην φρυγανιά.
- Τις τηγανίζετε αμέσως σε καυτό λάδι και στη συνέχεια τις τοποθετείτε
σε απορροφητικό χαρτί και μετά σερβίρετε. mageirikesdiadromes.gr
*Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση προσθέστε
μπέικον ψιλοκομμένο και ελαφρά σοταρισμένο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου