Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Τερίνα τυριού με καραμελωμένα καρότα

Τερίνα τυριού με καραμελωμένα καρότα


Υλικά :
*Για την τερίνα
-500 γρ. μοτσαρέλα
-200 ml γάλα φρέσκο

-50 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
-1 κουτ. γλυκού αλάτι
-1 κλωνάρι λεβάντα
*Για τα καρότα
-350 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
-1 κουτ. σούπας βούτυρο
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
-1 κουτ. σούπας λεμόνι
-αλάτι, πιπέρι χοντροτριμμένο
-1 κλωνάρι λεβάντα
Eκτέλεση
Βράζουμε τα καρότα σε κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, 
για μισή ώρα περίπου. 
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, πιπέρι και αλάτι σε τηγάνι 
και σοτάρουμε μέχρι να μελώσουν. 
Σβήνουμε με το λεμόνι. 
Χτυπάμε στο μίξερ τη μοτσαρέλα με το γάλα και το αλάτι μέχρι να γίνει λείο 
και ομογενές μείγμα. 
Αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί 
για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 
Προσθέτουμε τη λεβάντα. 
Μαλακώνουμε σε μικρό μπολ με κρύο νερό τα φύλλα της ζελατίνης 
για 10 λεπτά περίπου. 
Στραγγίζουμε καλά και τη μεταφέρουμε σε άλλο μπολ, στο οποίο έχουμε 
βάλει 100 ml καυτό νερό. 
Τη διαλύουμε καλά και τη ρίχνουμε στο μείγμα της μοτσαρέλας. 
Αφαιρούμε τη λεβάντα και ανακατεύουμε. 
Αλείφουμε 6 ατομικά φορμάκια με λάδι και μοιράζουμε το μείγμα. 
Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 5-6 ώρες. 
Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τον πάτο από τα φορμάκια για 
λίγα δευτερόλεπτα σε μπολ με καυτό νερό και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. 
Γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα καρότα και τη λεβάντα και σερβίρουμε.

*τερίνα, πήρε το όνομά της από το παραλληλόγραμμο πήλινο σκεύος 
 όπου ψήνεται (terrine), 
 ...παραλλαγή του πατέ με φουαγκρά και ολόκληρα κομμάτια κρέατος
                                                        *περισσότερα εδώ :athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου