Σελίδες

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ζυμαρόπιτα με πασχαλινά αβγά και δυόσμο

Ζυμαρόπιτα με πασχαλινά αβγά και δυόσμο

Υλικά:
-2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
-1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
-8 κουτ. σούπας αλεύρι
-4 αβγά
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-1 φλιτζάνι....
φέτα τριμμένη
-6 αβγά πασχαλινά κομμένα στη μέση
-1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ζεσταίνουμε 
το ταψί μέχρι να κάψει καλά. 
Aνακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα και το νερό σε λεκάνη. 
Pίχνουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι 
και αναμειγνύουμε ώστε να γίνουν αραιός χυλός. 
Bγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο και το αλείφουμε με μπόλικο λάδι. 
Aδειάζουμε μέσα το μείγμα και αραδιάζουμε από πάνω τα αβγά κομμένα στη μέση, 
με τον κρόκο προς τα πάνω. 
Σκορπίζουμε τα φύλλα δυόσμου παντού στην επιφάνεια και ραντίζουμε 
με επιπλέον λάδι. 
Ψήνουμε για 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς. 
Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή κρύα.

*Tips 
Επιλέξτε πασχαλινά αβγά χωρίς σημάδια από τη βαφή. 
Το ιδανικό θα ήταν να είναι ελαφρώς μελάτα και όχι σφιχτά. 
Μην ανησυχήσετε αν μερικά αβγά βυθιστούν στον αραιό χυλό. 
Η πίτα θα γίνει εξίσου καλή. 
Αν, όμως, θέλετε να το αποφύγετε, επιλέξτε ένα ρηχό και μεγάλο ταψί, 
ώστε ο χυλός απλώς να καλύψει την επιφάνεια σαν πίτσα.--> thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου