Σελίδες

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ευωδιαστό χορτοφαγικό πιάτο από την ινδική κουζίνα.

recipe image

συστατικά:

1 κιλό μπρόκολο ή κουνουπίδι ή σπανάκι ή άλλο 
  λαχανικό εποχής ή διάφορα λαχανικά....

- 2 καρότα κυβάκια μεγάλα
- 2 πατάτες κυβάκια μεγάλα
- 1 κρεμμύδι σε κυβάκια μικρά
- 2 σκ. σκόρδο ψιλ/νο
- 1 κ.γλ. κουρκουμά
- 1-2 κ.σ. πικάντικο κάρυ πάστα 
   ή 2 κ.σ. σκόνη κάρυ πικάντικο
- 400 γρ. κρέμα καρύδας
- Μερικές κ.σ. λάδι
- Αλάτι – πιπέρι
- Μισό λίτρο νερό με 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- Φρέσκο κόλιανδρο
- λάιμ για....
το σερβίρισμα ή λίγο λεμόνι


                    
οδηγίες :

1-Σοτάρουμε στο λάδι , το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν λίγο.
2- Ρίχνουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια, προσθέτοντας τον κουρκουμά 
με το κάρυ και σοτάρουμε για λίγο για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
3- Στο τέλος προσθέτουμε το κουνουπίδι ή μπρόκολο σε μπουκετάκια 
ή σπανάκι ή αρακά ή ανάμεικτα και αφήνουμε να σοταριστεί για 1-2 λεπτά ακόμα.
4- Προσθέτουμε το ½ λίτρο νερό και 1 ζωμό λαχανικών, 
αλατίζουμε, κλείνουμε το καπάκι , και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 
15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
5- Ρίχνουμε την κρέμα καρύδας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει 
για να δέσει το φαγητό λίγο ακόμα περίπου 5 με 10 λεπτά.
6- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε ξύσμα λάιμ, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο
7- Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι. mageirikesdiadromes.gr

*Ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε, αυξάνετε την ποσότητα 
του κάρυ ή χρησιμοποιείτε το γλυκό κάρυ.
*Τα λαχανικά μπορεί να είναι της αρεσκείας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου