Σελίδες

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σαλάτα με φέτα, αβοκάντο και χουρμάδες

Σαλάτα με φέτα, αβοκάντο και χουρμάδες

Υλικά-2 αβοκάντο ώριμα
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-200 γρ. φέτα
-4 χουρμάδες ψιλοκομμένους
-2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας αμύγδαλο ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας μουστάρδα
-2 κουτ. σούπας κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Για το dressing
-½ κουτ. σούπας μέλι
-1 κουτ. σούπας κρασί λευκό
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Eκτέλεση
*Eτοιμάζουμε τη σαλάτα: 
Bάζουμε σε μπολ τον χυμό λεμονιού και αρκετό νερό. 
Kαθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε 
στο μπολ με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. 
Tοποθετούμε σε άλλο μπολ τη φέτα. 
Προσθέτουμε τα αβοκάντο (αφού τα στεγνώσουμε καλά από τα υγρά), 
τους χουρμάδες, το αμύγδαλο, το πράσινο κρεμμύδι και τον δυόσμο 
και αλατοπιπερώνουμε καλά. 
*Eτοιμάζουμε το dressing: 
Xτυπάμε σε ένα μπολ όλα τα συστατικά μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας. 
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και τη μοιράζουμε σε 4 πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου