Σελίδες

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Νόστιμο καθημερινό φαγητό για όλη την οικογένεια, με λαχανικά εποχής στο φούρνο.

recipe image

συστατικά :

Μισό κιλό πένες ή σέλινο ψιλό
- 1/4 λάδι
- 250 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
- 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο σε....
φουντάκια ζεματισμένα 
  για 3-4 λεπτά σε βραστό νερό
- 1 κρεμμύδι, ψιλ/νο
- 2 σκ. σκόρδο
- 3-4 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
- 1,5 κ. φρέσκιες ντομάτες ή 2 κουτιά κονκασέ ψιλ/νες
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι,
- 1 κύβο λαχανικών
- 1/4 κούπας ελιές καλαμών κομμάτια
- αρκετό φρ. βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- μισό κιλό διάφορα τυριά λευκά και κίτρινα
- μισή κούπα τριμμένο ψωμί
                              
οδηγίες :

1- Σοτάρω στο λάδι τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. 
Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν μαζί με τα μανιτάρια.
2- Ρίχνω την ντομάτα, τη ζάχαρη, τις λιαστές, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι 
και σιγοβράζω για 10 λεπτά. Προσθέτω τις ελιές, το βασιλικό, 
την κρέμα γάλακτος , ανακατεύω και κατεβάζω από τη φωτιά.
3- Βράζω τις πένες αλ ντέντε δηλ. σε λιγότερο χρόνο από αυτόν 
της συσκευασίας,σε αλατισμένο νερό, στραγγίζω και τις ρίχνω μέσα 
στη σάλτσα μαζί με τα μπρόκολα και τα μισά τυριά.
Ανακατεύω απαλά να ενωθούν τα υλικά.
4- Αδειάζω το φαγητό σε βουτυρωμένο αρκετά μεγάλο πυρέξ 
και στρώνω την επιφάνεια. 
Πασπαλίζω την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί (εγώ έριξα παρμεζάνα) 
και το τριμμένο στο μούλτι ψωμί.
5- Ψήνω στους 200ο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια περίπου 20 με 30 λεπτά. 
*Σερβίρω μετά από 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου