ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 πακετάκι ξερή μαγιά 7 γραμμάρια
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 175 γρ χλιαρό γάλα
- 2/3 ποτήριου αλεύρι ολικης αλεσης
- 1 ποτήρι αλεύρι σιταριου
- 1/2 κουταλάκι καρι
- 2 κουταλάκια μπεικιν
- 1/4 ποτήρι τυρι, εγω εβαλα κεφαλοτυρι, γαβιερα,και ανθότυρο!
- 1 μετριο καροτο,και ενα κολοκύθι
- 1 πακετάκι ξερή μαγιά 7 γραμμάρια
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 175 γρ χλιαρό γάλα
- 2/3 ποτήριου αλεύρι ολικης αλεσης
- 1 ποτήρι αλεύρι σιταριου
- 1/2 κουταλάκι καρι
- 2 κουταλάκια μπεικιν
- 1/4 ποτήρι τυρι, εγω εβαλα κεφαλοτυρι, γαβιερα,και ανθότυρο!
- 1 μετριο καροτο,και ενα κολοκύθι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζω τη μαγια με την ζαχαρη σε ενα μικρο μπολ και τα
ανακατεβουμε, ριχνουμε σιγα σιγα, το χλιαρο γαλα και
το χτυπάμε με ενα πιρούνι καλα να βγάλει φουσκαλιτσες.
- Το σκεπαζουμε και το βαζουμε για 10 λεπτα σε ζεστο μερος
να φουσκώσει και να κανει φουσκαλιτσες.
- Βαζουμε το Αλευρά, το καρι, το μπεικιν σε μια λεκανη και
κανουμε στην μεση μια λακουβα.
Βαζουμε το καροτο, κολοκυθι και την μαγια,η οπια εχει πια
φουσκώσει, καθώς και το τυρι και αρχιναμε να το ανακατεβουμε
με ενα μαχαίρι της κουζίνας.
- Βαζουμε λιγο Αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και αρχιναμε να
το δουλεύουμε για 3 λεπτά καλά.
- Το βαζουμε σε μια λεκανη, την οποια εχουμε πασαλείψει με
λιγο λαδι και βαζουμε την ζυμη μεσα και την σκεπαζουμε,
σε ζεστο μερος για 10 λεπτα.
Μετα απο τα 10 λεπτα, πιεζουμε με την γροθια μας να βγαλουμε
τον αερα της ζυμης και το δουλεύουμε ακομα για 2-3 λεπτα.
- Εχουμε ετοιμασει την φορμα μας με λιγο λαδι περασμενη και
την αλευρώνουμε λιγο και βαζουμε την ζυμη μεσα.
Το αφηνουμε για ακομα 10 λεπτα να φουσκώσει σκεπασμενο.
- Το βαζουμε στο ζεστο φουρνο και το ψηνουμε για 30 με 35 λεπτα,
εξαρταται απο το φουρνο σας στους 180 Αέρας.
- Οταν τελείωσει, το αφηνουμε μεσα στην φορμα του για 10 λεπτα ,
πριν το βγαλουμε να κρυώσει!!!!
- Η ζύμη κολάει πολύ ,γιαυτο να αλευρώνετε τα χερια σας καλα!
- Το μέγεθος φόρμας ειναι 13 επί 25 πόντους!
... από τήν Ηλιάννα μας !
Ευχαριστούμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου