Σελίδες

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

... μείωση του κόκκινου κρέατος ...





                                                   
                                                 alt




 
 
 
... το κόκκινο κρέας μπορεί να είναι νόστιμο, 
αλλά, 
μειώνοντας την κατανάλωσή του, 
θα βοηθήσετε στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου και διαβήτη...
 
  
 - Μια νέα μελέτη έχει διαπιστώσει ότι 
η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης του κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος 
δεν θα μειώσει *μόνο τη συχνότητα καρδιακών παθήσεων, 
διαβήτη 
και καρκίνου του εντέρου... 
παράλληλα, 
θα συρρικνωθεί το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα 
κατά 28 εκατομμύρια τόνους ετησίως!
 
... τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι οι κίνδυνοι 
για στεφανιαία νόσο, 
διαβήτη τύπου 2
 και καρκίνο του εντέρου αυξήθηκαν κατά 42%, 19% και 18% αντίστοιχα, 
για κάθε επιπλέον 50 γραμμάρια κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος 
που καταναλώνονται καθημερινά.
 
 - Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ 
για τη Δίαιτα και τη Διατροφή εκτιμά ότι 
η πρόσληψη κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος 
πό μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αλλάζει την ποσοτικοποίηση 
των μέσων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου