... ένα τιραμισού αλλιώτικο από τά συνηθισμένα ...
- 150 γρ μπισκότα σαβαγιαρ
- 4 κ,σ λικέρ καλβαδος - Calvados ή κονιάκ
- 6 κ,σ Χυμό μήλου
- 1 μήλο
- 250 γρ φρέσκια μυζήθρα
- 250 γρ τυρί μασκαρπονε
- 125 γρ γάλα
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη
- Κομπόστα μήλου ή γλυκό μήλο λίγο αλεσμένο στο μουλτι.
- κακάο ή τρούφα για γαρνίρισμα
οδηγίες :
- Ανακατεύουμε το λικέρ με τον χυμό μήλου. Βουτάμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα στενόμακρο πυρέξ.
- Τρίβουμε στον τρίφτη το μήλο και το ανακατεύουμε με την κομπόστα μήλο. Βάζουμε το μισό επάνω στα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε τη μυζήθρα, τις βανίλιες με το τυρί μασκαρπονε , το γάλα και το μέλι.
- Στρώνουμε το μισό επάνω στο μήλο, ξανά μια στρώση μπισκότα μήλο- κρέμα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Το πασπαλίζουμε με την τρούφα ή το κακάο ή με μπισκότα τριμμένα και ζάχαρη άχνη
καί... καλή μας επιτυχία !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου