ΥΛΙΚΑ
250 γραμ βούτυρο μαργαρίνη
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά ολόκληρα
βανίλια, κανέλα, γαρίφαλο από λίγο
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι κουάκερ
3 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 φλιτζανιού κακάο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
120 γραμ κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν,
προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το πορτοκάλι, το γάλα, το κονιάκ,
τα μυρωδικά και τέλος όλα τα στέρεα υλικά ανακατεμένα.
-Τη κουβερτούρα τη λιώνουμε στο τέλος σε μπεν μαρί μόνη της.
Βουτυρώνουμε φόρμα του κέικ κ την αλευρώνουμε,
ρίχνουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο 170β για μια ώρα περίπου.
-Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε πιατέλα και αλείφουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
Το βάζουμε στο ψυγείο και από εκεί το σερβίρουμε παγωμένο.
*ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ
Θα το λατρέψετε, ελαφρύ με μια δροσιά,
και συνάμα τη γοητεία της σοκολάτας!!!
---> Νίκη Μερκούρη-Chef
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου