mageirikesdiadromes.gr
Για τον κιμά:
- 1/2 κ. κιμά μοσχαρίσιο,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 2 σκελίδες σκόρδο,
- 400 γρ. ντοματάκια ή 3-4 φρέσκες ντομάτες σε μικρά κυβάκια,
- αλατοπίπερο,μοσχοκάρυδο,
- 1 φλ. του καφέ λάδι,
- 1 κύβο ζωμό κρέατος.
- 400 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο,
- 100 γρ. γραβιέρα,
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη,
- 100 γρ τυρί κρέμα,
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο.
- λάδι για τα φύλλα,
- 8 φύλλα κρούστας για πίτες.
Οδηγίες
- Για τον κιμά. ζεσταίνουμε το λάδι και τον σοτάρουμε,ρίχνουμε το κρεμμύδι και σκόρδο,προσθέτουμε τις ντομάτες,αλατοπίπερο,μοσχοκάρυδο,βράζουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει η σάλτσα του.
- Για το σπανάκι,το ζεματάμε σε βραστό νερό 5 λεπτά,το στραγγίζουμε καλά,αφήνουμε να κρυώσει και το χοντροκόβουμε.
- Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα τυριά,το σπανάκι και το αυγό,ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί και ρίχνουμε τον κιμά,απάνω στρώνουμε το σπανάκι ομοιόμορφα.
- Λαδώνουμε καλά 4 φύλλα και τα στρώνουμε πάνω στη γέμιση,τα τελευταία 4 φύλλα τα βάζουμε λαδωμένα απάνω χωρίς να τα απλώσουμε,τα τσαλακώνουμε να έχουμε αυτό την ωραία εμφάνιση της πίτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μισή ώρα ή έως ότου να ροδίσουν πολύ καλά τα φύλλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έστρωσα στο ταψί μου πρώτα φέτες τυρί
να κάνει κρούστα και μετά έριξα τον κιμά και το σπανάκι.
Η συνταγή εδώ
να κάνει κρούστα και μετά έριξα τον κιμά και το σπανάκι.
Η συνταγή εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου