Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Μακαρονάδα με σολομό και εστραγκόν... μια μακαρονάδα ιδιαίτερη και νοστιμότατη!


recipe image
mageirikesdiadromes.gr
  • 2 κομμάτια σολομό φρέσκο
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή 2 λάδι
  • 1 κρεμμύδι μικρό ξερό ψιλ/μένο στο χέρι
  • 2 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1 κούπα άσπρο κρασί
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ. γλ. εστραγκόν ξερό
  • λίγο μαϊντανό,
  • αλάτι, πιπέρι
  • μακαρόνια σπαγγέτι
Οδηγίες

         
  1. Βάζουμε στο τηγάνι βούτυρο ή λάδι, το κρεμμύδι και πάνω σε αυτό το σολομό ,αλάτι και πιπέρι (όχι τσιγάρισμα).
  2. Σε 2-3 λεπτά ραντίζουμε με κρασί και νερό μέχρι την επιφάνεια του ψαριού και σκεπάζουμε με το καπάκι να ψηθεί (περίπου 10 λεπτά).
  3. Αφαιρούμε από το τηγάνι το ψάρι προσεχτικά για να μη διαλυθεί.
  4. Ρίχνουμε στο ζουμί τη μουστάρδα, το εστραγκόν, κρέμα και βράζουμε για λίγο, διορθώνουμε το αλάτι.
  5. Στο τέλος βάζουμε και το σολομό να πάρει μια βράση. Mπορούμε αν θέλουμε να το διαλύσουμε το σολομό στη σάλτσα.
  6. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα ή χώρια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  7. Τέλος μαϊντανό ψιλ/μένο.
  8. Καλή επιτυχία!!!

Τip= αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος, 
βράστε 1 κούπα γάλα με 1 κουτ. γλυκού κορν φλάου 
και μόλις πήξει ελαφρά, έτοιμη η « κρέμα γάλακτος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου