mageirikesdiadromes.gr
- 2 κομμάτια σολομό φρέσκο
- 1 κ.σ. βούτυρο ή 2 λάδι
- 1 κρεμμύδι μικρό ξερό ψιλ/μένο στο χέρι
- 2 κ. γλ. μουστάρδα
- 1 κούπα άσπρο κρασί
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος light
- 1 κ. γλ. εστραγκόν ξερό
- λίγο μαϊντανό,
- αλάτι, πιπέρι
- μακαρόνια σπαγγέτι
Οδηγίες
- Βάζουμε στο τηγάνι βούτυρο ή λάδι, το κρεμμύδι και πάνω σε αυτό το σολομό ,αλάτι και πιπέρι (όχι τσιγάρισμα).
- Σε 2-3 λεπτά ραντίζουμε με κρασί και νερό μέχρι την επιφάνεια του ψαριού και σκεπάζουμε με το καπάκι να ψηθεί (περίπου 10 λεπτά).
- Αφαιρούμε από το τηγάνι το ψάρι προσεχτικά για να μη διαλυθεί.
- Ρίχνουμε στο ζουμί τη μουστάρδα, το εστραγκόν, κρέμα και βράζουμε για λίγο, διορθώνουμε το αλάτι.
- Στο τέλος βάζουμε και το σολομό να πάρει μια βράση. Mπορούμε αν θέλουμε να το διαλύσουμε το σολομό στη σάλτσα.
- Βράζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα ή χώρια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Τέλος μαϊντανό ψιλ/μένο.
- Καλή επιτυχία!!!
Τip=
αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος,
βράστε 1 κούπα γάλα με
1 κουτ. γλυκού κορν φλάου
και μόλις πήξει ελαφρά, έτοιμη η « κρέμα
γάλακτος».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου