http:/mageirikesdiadromes.
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κοτόπουλο βρασμένο για μια ώρα σε νερό με ένα κρεμμύδι, ένα δαφνόφυλλο και λίγο αλάτι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
- λάδι, 1 κ.γλ. κάρυ, ½ κ.γλ. κίμινο (άλλοι βάζουν διαφορετικά μπαχαρικά)
- 4 κ.σ. σόγια σος
- 2 αυγά
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο
- 1 κούπα τυρί τριμμένο (έβαλα φέτα)
- 1 κ. γλ. μπέικι πάουντερ
- αλάτι, πιπέρι
- 2 φλιτζάνια μπεσαμέλ φτιαγμένη με 2 κ.σ. αλεύρι,2 κ. σ. μαργαρίνη ή παρθένο λάδι και 2 φλ/νια γάλα
- Μανιτάρια κονσέρβας (προαιρ.)
Οδηγίες
- Βράζω το κοτόπουλο και κρατώ το ζουμί του για να το κάνω σουπίτσα και το ψιλοκόβω, αφού αφαιρέσω με προσοχή τα κόκαλα του.
- Μετά φτιάχνω τη μπεσαμέλ και την έχω να περιμένει.
- Σοτάρω το κρεμμύδι στο λάδι και στη συνέχεια βάζω το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά με το αλατοπίπερο.
- Προσθέτω τη σόγια, το μαϊντανό, αυγά, μανιτάρια, μπεσαμέλ και τέλος το μπέικιν. Ανακατεύω καλά.
- Πρώτος τρόπος να τη φτιάξω είναι αυτός της φωτογραφίας με ζύμη πλεκτή.
- Παίρνω το ένα φύλλο ζύμης και βάζω το μισό μείγμα μέσα στο κέντρο και κατά μήκος.
- Τα πλαϊνά του φύλλου τα κόβω από την κάθε πλευρά σε 8-9 λοξές λωρίδες.
- Διπλώνω την πάνω και κάτω λωρίδα της ζύμης μου, γύρω από τη γέμιση.
- Τις επόμενες λωρίδες τις τυλίγω εναλλάξ γύρω πάνω στη γέμισή μου και τη σκεπάζω όπως δείχνει η φωτογραφία.
- Την ίδια διαδικασία κάνω και για το 2ο φύλλο σφολιάτας.
- Αλείφω με βούτυρο ή αυγό και νερό και ψήνω στους 180ο περίπου ¾ της ώρας μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Ο δεύτερος τρόπος είναι ο κλασικός με το φύλλο κάτω, γέμιση, φύλλο πάνω.
- Σε λαδωμένο ταψί βάζω το ένα φύλλο σφολιάτας, στρώνω τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το κλείνω.
- Τρυπώ με το πιρούνι ελαφρά τα σημεία που θα κοπούν τα κομμάτια.
- Αλείφω με αραιωμένο αυγό και ψήνω στους 170 ο με αέρα ή 190 ο με αντιστάσεις για 30 με 40 λεπτά περίπου, θα δείτε να ροδοκοκκινίζει.
- Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου