mageirikesdiadromes.gr
- Μισό κιλό πένες ή φαρφάλες ή άλλο κοφτό μακαρονάκι βρασμένα
- 5 κ.σ. βούτυρο ή λάδι »
- 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος με όσα λιπαρά θέλετε
- 300 γρ. Ροκφόρ λιωμένο με το πιρούνι
- ½ κύβο κρέατος διαλυμένο σε ένα ποτηράκι ζεστό νερό
- 2 κ.σ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι λίγο και πιπέρι
Οδηγίες
- Για τη σάλτσα λιώνω το βούτυρο σε κατσαρόλα.
- Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τον διαλυμένο σε νερό κύβο, την παρμεζάνα, το ροκφόρ, πιπέρι και ανακατεύω συνεχώς.
- Αφήνω να γίνει μια αραιή σάλτσα χωρίς να βράσει. Περιχύνω τα μακαρόνια με τη σάλτσα, πασπαλίζω πιπέρι και σερβίρω αμέσως.
- Kαλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για τη λάιτ εκδοχή του
θα χρησιμοποιήσετε λάδι, 100 γρ. Ροκφόρ και όχι 300 και για κρέμα
γάλακτος αυτήν με τα 3% λιπαρά. Πιο λάιτ δεν γίνεται ... .. Τι νομίζετε? τη λάιτ εκδοχή έκανα ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου